Forum
Katarzynki - Stokówki prążkowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek prążkowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Aria i Astor |
Idź do strony << | |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Ja planuję wykonanie domków w drewnie, np. kawałek wyżłobionego pnia z korą, najlepsza będzie chyba brzoza, ładnie wygląda, a jej kora smakuje katarzynkom. Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||
freya |
| ||
![]() ![]() Zarejestrowany #96 Dołączył: czw lip 12 2012, 10:16Miejscowość: Szczecin postów: 15 | Moim brzoza się bardzo podobała ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Budek lęgowych i stałego wystroju też - do czasu aż nie zjedzą całej budki, bo one uwielbiają obgryzać brzozę, a poza tym śpią w budkach na co dzień ![]() Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||
freya |
| ||
![]() ![]() Zarejestrowany #96 Dołączył: czw lip 12 2012, 10:16Miejscowość: Szczecin postów: 15 | Moje ptaszory dostały niedawno "prezent" ![]() ![]() Który na początku z chęcią zwiedziły i który próbowały pożreć ![]() ![]() Jednak krzaczor się nie dał i dalej jest, gdzie był. Papużki mniej zainteresowane, bo ostatnio ubzdurały sobie karniszową fobię ![]() ![]() Poza tym, na garnek dodałam też instrukcję zaplecenia takiego oto kółka dla pierzaków ![]() ![]() Zapraszam do oglądania i zaplatania ![]() A tak ogólnie, to u Nas spokój, wszędzie zielone piórka... Zbliża się jesień więc też pora na świeżutkie zielone chwasty ![]() Odkryłam też taką jedną zależność. Żeby ją dokładnie zobrazować, napiszę od początku. Gdy moje papuziory do mnie przyjechały, były dość mocno aktywne (na ile kaśki mogą być aktywne ![]() ![]() Przez ten czas, przestały być tak aktywne. Nie tak dobrze też latały. Miały taką fazę "otępienia" przez jakiś miesiąc chyba aż. Ale po tym okresie, powoli zmieniały się znów w moje aktywne i ciekawskie Stwory ![]() Jednak tak nie wiele trzeba było, żeby je "przygasić"... zaledwie 3 tygodnie. Wniosek z tego taki, że są to ptaszki, które potrzebują przez cały czas stymulacji, aby nie stały się osowiałe. Bezwzględnie trzeba im udostępniać dużą przestrzeń do latania i duuużo nowych rozrywek w postaci zabawek. Często krążą opinie o katarzynkach, że są to ptaszki mało aktywne - myślę, że wynika to ze złego utrzymywania ptasiów. Dbajmy więc o nie i starajmy się jak najbardziej rozwijać ich umysł. Ot, takie moje rozważania ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Zbliża się, ale chyba wiosna ![]() ![]() Zaplatane kółko wygląda rewelacyjnie! Hm u mnie ptaszki dzieliły się na bardziej aktywne i takie, które raczej były domatorami, wolały spędzać czas na siedzeniu w klatce/budkach, objadaniu się, co do jednego zgodzę się na pewno - trzeba im urozmaicać czas i atrakcje, ale to chyba tak samo jak z ludźmi ![]() Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Ten instruktaż zaplatania powinien się znaleźć i tutaj, muszę to poćwiczyć, dawno nic nie zaplatałam ![]() Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||
Idź do strony << | |