Forum
Katarzynki - Stokówki prążkowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek prążkowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Hm... lekki szok. |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Jestem trochę zaskoczona tym, co właśnie widzę. Otóż, Grafitka już 24 dzień wysiaduje jajko, dzisiaj tylko na chwilę wyszła z budki w południe, do tej pory ciągle siedzi w budce. Czasem towarzyszy jej Turkus i Białka, nocują zawsze razem w budce wszystkie trzy. Przez dzień nie działo się nic szczególnego, aż przed momentem zauważyłam, że Turkus zaczął wygrzebywać dołek pod budką lęgową, piasek usypał z jednej strony na kupkę, wyjadł z piasku muszelki i wapno, a dosłownie przed chwilą dołączyła do niego Białka i zaczęli razem śpiewać w zabawny sposób (jeszcze nie słyszałam u nich tej wersji świergolenia), zalecać się do siebie i oczywiście robić inne rzeczy, które chyba sprowadzą na świat jajka! Turkus ma dwie samiczki, jedna jeszcze nie ma pisklęcia a on już zaczął flirty z białą samiczką ![]() Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||
Lothar |
| ||
![]() ![]() Zarejestrowany #29 Dołączył: śro lip 08 2009, 01:13Miejscowość: Płock postów: 278 | Heh, to ciekawe. Jestem ciekawy czy będzie karmił obie samice i ich młode. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Chyba nie wyrobi się ![]() Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||
Lothar |
| ||
![]() ![]() Zarejestrowany #29 Dołączył: śro lip 08 2009, 01:13Miejscowość: Płock postów: 278 | No właśnie, mój ma dwa maluchy i jedną samiczkę "na utrzymaniu" i połowę czasu swojej aktywności spędza na jedzeniu ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: wto lis 11 2008, 11:37Miejscowość: PL postów: 788 | Ale Turkusik się nie poddaje, co dzień angażuje się w uskutecznianie zalotów do Białki, karmienie Grafitki i spanie we trójkę w budce ![]() Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć. | ||
Powrót do góry | | ||