Forum
Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Ci?g dalszy |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
Viridoviks |
| ||
![]() Zarejestrowany #125 Dołączył: Wed Dec 31 2014, 12:59pmMiejscowo???: ???d?? postów: 2 | Czy kto?? tu jeszcze zagl?da( !)(?) Witam Moje ptaszki "dorobi??y si?" 5 jajeczek - dzisiaj 18.12.2016 zobaczy??am 5. Obawiam si? jak samiczka podejdzie do wychowania m??odych; ma tylko oko??o 7 miesi?cy tak samo jak i samiec. Wiele gatunk??w ptak??w utrzymywanych w niewoli i sk??adaj?cych jajka w zbyt m??odym wieku nie odchowuje m??odych. Samiczka prawie nie wychodzi z budki. Pewnie samiec j? dokarmia. Nie ucieka z budki podczas ostro??nego "podgl?dania". Przygl?da si? czujnie podgl?daczowi. Mam mieszane uczucia co do cz???ci opis??w zamieszczonych na forum. Albo mam wyj?tkowo dziwne papu??ki, albo niekt??rzy przedm??wcy maj? dziwne papu??ki, albo moje lub inne obserwacje s? "do niczego". Po raz pierwszy mam te papu??ki ale hodowa??am ju?? wiele innych gatunk??w ptak??w prawie zawsze z powodzeniem (przych??wkiem) i niekt??re wypowiedzi za nic nie pasuj? do moich obserwacji. | ||
Powrót do góry | | ||
miniuwka |
| ||
![]() Zarejestrowany #50 Dołączył: Tue Jul 27 2010, 08:54pmMiejscowo???: Dolno??l?skie postów: 51 | U mnie te?? katarzynki postara??y si? za szybko jajeczek i mimo,??e dzielnie wysiedzia??y to niestety nie karmi??y. Tylko,??e ja nie wiedzia??am jaki dok??adny ich wiek,ale to musia??a by? przyczyna. Mo??e u twoich si? uda,a jak nie to potem zabierz im budk?,aby samiczka nie pr??bowa??a ju?? sk??ada? jajek. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | W??a??nie, to zdecydowanie za szybko, ale we wcze??niejszym w?tku napisa??a?? o budkach i to dw??ch. Wystarczy im jedna i najlepiej, kiedy ajmarki uko??cz? rok ??ycia. Wcze??niejsze dopuszczanie do l?g??w mo??e nie zako??czy? si? sukcesem, ale teraz i tak jest za p????no na odstawienie budki. Nie ma te?? gwarancji czy na pewno to para, je??li nie zaobserwowa??a?? zalot??w i ewentualnej kopulacji, u tych papug zdarza si?, ??e cz?sto samice nios? jajka, ma??o tego - budki wykorzystuj? przez ca??y rok do spania i relaksu - ale powinno si? je zabiera? im na jaki?? czas. Czy prze??wietla??a?? jajka ? Je??li s? puste to mo??esz zabra? je zabra? m??odej samicy i usun?? budki. Mo??esz te?? wzmocni? je preparatem witaminowym CEDE, zregeneruje si??y zu??yte na przedwczesne l?gi Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Do??loj te?? zdj?cie pary ![]() Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||