Forum

Moderatorzy: administrator, tweetusia
Autor Odpowiedzi
Viridoviks
Sun Dec 18 2016, 10:02pm
Zarejestrowany #125
Miejscowo???: ???d??
Czy kto?? tu jeszcze zagl?da( !)(?)
Witam
Moje ptaszki "dorobi??y si?" 5 jajeczek - dzisiaj 18.12.2016 zobaczy??am 5.
Obawiam si? jak samiczka podejdzie do wychowania m??odych; ma tylko oko??o 7 miesi?cy tak samo jak i samiec.
Wiele gatunk??w ptak??w utrzymywanych w niewoli i sk??adaj?cych jajka w zbyt m??odym wieku nie odchowuje m??odych.
Samiczka prawie nie wychodzi z budki. Pewnie samiec j? dokarmia. Nie ucieka z budki podczas ostro??nego "podgl?dania". Przygl?da si? czujnie podgl?daczowi.
Mam mieszane uczucia co do cz???ci opis??w zamieszczonych na forum.
Albo mam wyj?tkowo dziwne papu??ki, albo niekt??rzy przedm??wcy maj? dziwne papu??ki, albo moje lub inne obserwacje s? "do niczego".
Po raz pierwszy mam te papu??ki ale hodowa??am ju?? wiele innych gatunk??w ptak??w prawie zawsze z powodzeniem (przych??wkiem) i niekt??re wypowiedzi za nic nie pasuj? do moich obserwacji.
Powrót do góry
miniuwka
Sat Dec 24 2016, 10:48am
Zarejestrowany #50
Miejscowo???: Dolno??l?skie
U mnie te?? katarzynki postara??y si? za szybko jajeczek i mimo,??e dzielnie wysiedzia??y to niestety nie karmi??y. Tylko,??e ja nie wiedzia??am jaki dok??adny ich wiek,ale to musia??a by? przyczyna. Mo??e u twoich si? uda,a jak nie to potem zabierz im budk?,aby samiczka nie pr??bowa??a ju?? sk??ada? jajek.
Powrót do góry
administrator
Mon Jan 09 2017, 12:51am
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
W??a??nie, to zdecydowanie za szybko, ale we wcze??niejszym w?tku napisa??a?? o budkach i to dw??ch. Wystarczy im jedna i najlepiej, kiedy ajmarki uko??cz? rok ??ycia. Wcze??niejsze dopuszczanie do l?g??w mo??e nie zako??czy? si? sukcesem, ale teraz i tak jest za p????no na odstawienie budki. Nie ma te?? gwarancji czy na pewno to para, je??li nie zaobserwowa??a?? zalot??w i ewentualnej kopulacji, u tych papug zdarza si?, ??e cz?sto samice nios? jajka, ma??o tego - budki wykorzystuj? przez ca??y rok do spania i relaksu - ale powinno si? je zabiera? im na jaki?? czas. Czy prze??wietla??a?? jajka ? Je??li s? puste to mo??esz zabra? je zabra? m??odej samicy i usun?? budki. Mo??esz te?? wzmocni? je preparatem witaminowym CEDE, zregeneruje si??y zu??yte na przedwczesne l?gi

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
administrator
Mon Jan 09 2017, 12:52am
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
Do??loj te?? zdj?cie pary

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry

Przejdź do:     Powrót do góry