Forum
Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Nowi lokatorzy |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
Viridoviks |
| ||
![]() Zarejestrowany #125 Dołączył: Wed Dec 31 2014, 12:59pmMiejscowo???: ???d?? postów: 2 | Witam Kupi??am od znajomego dwie stok??wki pr???kowane (katarzynki, ajmarki ![]() Jedn? fioletow? i jedn? ciemnozielon?. Jedna Polka, a druga Czeszka. Dogaduj? si?. Obie w wieku oko??o 4 miesi?cy. Fioletowa jest wyra??nie wi?ksza od zielonej. Ptaki zachowuj? si? bardzo spokojnie, wr?cz dystyngowanie, raczej nie s? p??ochliwe. Dystans ucieczki mo??e 15 cm. Fioletowa jest "??piochem", zielona jest aktywniejsza. Postawa na pr?tach raczej pozioma ni?? pionowa (by? mo??e w naturze sporo przebywaj? na ziemi). Upierzenie g??adkie, bez ubytk??w, g??os nieuci???liwy. Nie bardzo wiem jak okre??li? ich p??e? i czy to mo??liwe. Prosz? o podpowiedzi. Mieszkaj? u mnie od tygodnia. Klatka typu skrzynkowego 120cm x 55cm x 60cm. Dwie ??cianki i dach ze sklejki, ??ciana przednia i od strony okna ze sklejki i pr?t??w metalowych; okleina meblowa i lakier. Wyposa??enie: pr?ty z bzu czarnego, sepia, basenik z wod?, poid??o. Dwie budki l?gowe na zewn?trz; otwory w ??cianie klatki. Pomieszkuj? od drugiego dnia w obu po trochu. W drugiej takiej samej klatce (pod t? ze stok??wkami) mam l?gow? park? mewek i dwa (mo??e park?) astryldy kratoskrzyd??e kilumiesi?czne z tego roku. Ptaki hoduj? od zawsze ale stok??wki mam po raz pierwszy. Literatura polska traktuje je po macoszemu dlatego prosz? o wszelk? pomoc dotycz?c? Waszych do??wiadcze?? z tymi ptakami, ich hodowli, ??ywienia, upodoba?? itp.. Pozdrawiam | ||
Powrót do góry | | ||
miniuwka |
| ||
![]() Zarejestrowany #50 Dołączył: Tue Jul 27 2010, 08:54pmMiejscowo???: Dolno??l?skie postów: 51 | Witaj! A mo??esz doda? jakie?? zdj?cia kasiek? | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Dok??adnie na to czekamy, zdj?cie jest tu najistotniejsze - je??li chodzi o p??e? u kolor??w standardowych to zawsze ogl?damy ko??c??wk? p?dzelka - czyli prosimy o zdj?cie ogonk??w zrobione od g??ry. Oraz zdj?cie z boku ca??ej sylwetki katarzynek. Bardzo podoba mi si? opis Twojej klatki i wyposa??enia - czy zawsze u??ywasz tyczek z czarnego bzu? Na naszej stronie jest praktycznie wszystko ma temat tych papug. Niebawem do nabycia b?dzie kalendarz z ich mutacjami kolorystycznymi, poniewa?? jest wiele nowych, a te?? z wielu lat do??wiadcze?? wiem, ??e przysparzaj? one osobom pocz?tkuj?cych problem??w, z ich odr????nieniem i nazewnictwem, kt??re zosta??o w sumie poprawnie sklasyfikowane w j?zyku angielskim. Je??li piszesz, ??e masz fioletow? katerzynk?, to jej prawid??owa nazwa brzmi turquoise df violet i jest to bardzo rzadko spotykany kolor. W Anglii dochodzi do ceny od 120?/150? w g??r?. Mam to szcz???cie od 9 pa??dziernika 2016 mie? j? w gronie moich ajmarek, przyjecha??a z Holandii. ![]() ![]() Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||