Forum
Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Porady |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Katarzynki - Pocz?tek |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
GOLUMN |
| ||
![]() Zarejestrowany #133 Dołączył: Mon Nov 30 2015, 11:31amMiejscowo???: Inowroc??aw postów: 4 | Witam wszystkich. Jestem pocz?tkuj?cy je??eli chodzi o hodowl? papug i b?dzie to moja pierwsza z nimi przygoda. Szuka??em w internecie i na r????nych forach jakie papugi by??yby dla mnie odpowiednie. Wyb??r pad?? na ??k??wki Wspania??e.Praktycznie by??em ju?? zdecydowany ale zupe??nie przypadkiem natkn???em si? na Katarzynki,kt??re podobno s? mniej k??opotliwe w hodowli. Nie s? mo??e tak kolorowe jak ??k??wki Wspania??e ale maj? w sobie to co??.Po prostu jak ogl?dam ich zdj?cia i filmiki to si? u??miecham.:) Prosz? was o rady. Chcia??bym kupi? 2 pary Katarzynek.Fajnie by by??o w r????nych kolorach ![]() My??la??em o takiej klatce: [link] lub [link] Czy mog? trzyma? 2 pary? Gdzie mo??na je kupi?? Co w klatce z Katarzynkami powinno si? znale???? Z g??ry bardzo dzi?kuj? za odpowied?? i pozdrawiam. | ||
Powrót do góry | | ||
miniuwka |
| ||
![]() Zarejestrowany #50 Dołączył: Tue Jul 27 2010, 08:54pmMiejscowo???: Dolno??l?skie postów: 51 | Witaj Ta piewsza klatka jest lepsza.Bez problemu mo??esz trzyma? razem dwie pary.To s? brdzo spo??eczne papugi. Ja ostatnio odzieli??am poszczeg??lne pary i mam taki ha??as.Razem by??y spokojne,a teraz ci?gle si? nawo??uj?. Jest taki ha??as,??e nawet zag??uszaj? gromadk? falistych. | ||
Powrót do góry | | ||
GOLUMN |
| ||
![]() Zarejestrowany #133 Dołączył: Mon Nov 30 2015, 11:31amMiejscowo???: Inowroc??aw postów: 4 | Dzi?kuj? za odpowied??. Co w klatce z Katarzynkami powinno si? znale???? Czy mog? trzyma? 2 pary lub kilka sztuk? Czy ma znaczenie ile b?dzie samiczek a ile samczyk??w? Gdzie mo??na je kupi?? Mo??e jaki?? kontakt na sprawdzonych hodowc??w? [ Edytowany Mon Dec 07 2015, 09:56pm ] | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Ze sprawdzonymi hodowlami niestety nie pomoge, aktualnie znam hodowcow godnych polecenia w Holandii i Anglii. Nie wiem, kto teraz ma wieksza hodowle w Polsce. Ale mozna zamiescic ogloszenie tutaj na forum oraz poszukac w sieci, kiedys bylo duzo gorzej kupic katarzynki, a teraz juz mozna natrafic na wiecej ogloszen. Nie ma znaczenia ile bedzie samiczek i samcow, bo niejednokrotnie u mnie papuzki same sie dobieraly w pary i trojkaty i czworokaty. W 1 budce spaly i mialy legi po 2 samice i samiec, lub 2 samiczki i 2 samce. Najwazniejsze jest to, aby starac sie wprowadzac do wiekszej woliery wszystkie papuzki jednoczesnie. Zaoszczedzi to ptakom czasu na oswajanie sie ze soba. Wszystkie budki legowe powinny byc na podobnej wysokosci oraz ma byc ich tyle samo, ile parek. Mozesz wiec trzymac wiecej par, ale majac to na uwadze pamietaj, aby byly w wiekszej wolierce, sa to bardzo spoleczne i niekonfliktowe ptaki, ale jesli je bedziesz rodzielac i na sile pozniej tworzyc pary to moga sie nawolywac, jesli klatki beda obok siebie, poniewaz beda za soba tesknic. A po ponownym polaczeniu moga byc konflikty. Pamietaj tez o tym, ze jesli chcesz je rozmnazac w przyszlosci to nie powinno sie laczyc mutacji, a kolory dzikie z mutacjami. Czyli unikamy par - 2 cremino, albo 2 lutino, albo lutino z cremino. Podobnie z ich pochodnymi. W klatce dla katarzynek powinno znalezc sie wiele atrakcyjnych dla nich elementow, zabawek drewnianych, hustawki z kora, ktora beda mogly sobie skubac. Tyczki i drzewka, ktore mozesz przyniesc ze swojego sadu czy ogrodka, jesli posiadasz. Drabinki, domki z kokosow, domki podwieszane, poleczki, namioty. Same budki legowe sa dla nich miejscem, gdzie moga przebywac caly rok, lubia w nich spac. Sa to papugi, ktore uwielbiaja wspinaczki, spacery, nie sa super lotnikami, aczkolwiek musza miec przestrzen na swobodne rozprostowanie skrzydel w klatce i wiadomo - im klatka wieksza tym lepiej.??? [ Edytowany Fri Jan 29 2016, 02:48am ] Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
GOLUMN |
| ||
![]() Zarejestrowany #133 Dołączył: Mon Nov 30 2015, 11:31amMiejscowo???: Inowroc??aw postów: 4 | Bardzo dzi?kuj? za odpowied??. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Jak tam maja sie Twoi podopieczni? Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
GOLUMN |
| ||
![]() Zarejestrowany #133 Dołączył: Mon Nov 30 2015, 11:31amMiejscowo???: Inowroc??aw postów: 4 | Dzie?? dobry. Dopiero teraz odczyta??em wiadomo???.Co do pytania to z przykoro??ci? musz? napisa?,??e nie dosz??o do zakupu z r????nych przyczyn ale co najwa??niejsze nie zrezygnowa??em z tych sympatycznych ptak??w. Je??eli w ko??cu b?dzie to mo??liwe to na pewno skorzystam z porad i pojawi si? sporo konkretnych pyta??. Pozdrawiam | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Zapraszamy ![]() Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||