Forum
Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Moi podopieczni |
Go to page << | |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Bo sa ciche. Nie wolno rodzielac osobnikow, ktore sa ze soba w 1 miejscu, jest to gatunek ktory absolutnie nie moze zyc w pojedynke. Nawet moja oswojona katarzynka creme greywing ino zyje w osobnej klatce, ale obok jej klatki sa dwie inne z 2 parami katarzynek. Kiedy mojemu samczykowi umarla samiczka, tesknil tak ogromnie, ze nawet kolejna, szybko zakupiona samiczka nie byla w stanie wyciagnac go z depresji i rowno 2 tygodnie po jej smierci odszedl i on. Badania nie wykazaly zadnego schorzenia. Najlepiej bedzie samczyka wpuscic do tej pary, jedynie odstawic im budke, jesli kolejne legi nie pojda dobrze, samiczka musi odpoczac. Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
wrobelp |
| ||
![]() Zarejestrowany #130 Dołączył: Sat Oct 17 2015, 11:35amMiejscowo???: Warszawa postów: 10 | Administrator wrote ... Nawet moja oswojona katarzynka creme greywing ino Chetnie bym zobaczy?? t? mutacj?. Wiem ??e samicy nale??y zrobi? przerw?. Dzi?? zrobi??em przegl?d i wszystkie 4 jaja s? zal???one ![]() Opr??cz nich mam jeszcze par? Wr??bliczek zielonorzytnych (Forpus passerinus passerinus), kt??ra r??wnie?? jest podczas l?g??w ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Oto ona. Na jednym foto w trakcie pierzenia [ Edytowany Wed Jul 13 2016, 06:24pm ] Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
wrobelp |
| ||
![]() Zarejestrowany #130 Dołączył: Sat Oct 17 2015, 11:35amMiejscowo???: Warszawa postów: 10 | Nie ma fotki ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Z telefonu mi sie chyba nie zalaczylo ![]() ![]() ![]() [ Edytowany Wed Jul 13 2016, 06:44pm ] Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
wrobelp |
| ||
![]() Zarejestrowany #130 Dołączył: Sat Oct 17 2015, 11:35amMiejscowo???: Warszawa postów: 10 | Bardzo ??adna! Podobna do mojej. Z t? r????nic?, ??e moja to klasyczne creamino. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Teraz jest troche wesolo, nowa para otrzymala juz imiona i przyzwyczaja sie do reszty ptaszkow, dzisiaj tez przelamala lody i bujala sie na drewnianej hustawce i kokosowym domku ![]() Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
wrobelp |
| ||
![]() Zarejestrowany #130 Dołączył: Sat Oct 17 2015, 11:35amMiejscowo???: Warszawa postów: 10 | Moje Katrzynki mia??y termin klucia 28lipca. Wr??ci??em z wakacji w sobot? 30 lipca. Wszystkie 4 m??ode si? wyklu??y. Niestety budka chyba jest nieco za du??a bo m??ode by??y porozrzucane po ca??ej budce. 1 m??ode by??o martwe, kolejne ??ywe ale puste wole, a dwa nast?pne nakarmione jak nale??y. To m??ode nie karmione pad??o nast?pnego dnia. Zatem zosta??o 2 m??ode. Ostatnio pogoda sp??ata??a figla i nagle z 30st temperatura spad??a do 14 no i niestety przedwczoraj jedno z dw??ch zywych m??odych pad??o. Zatem obecnie mam 1 m??ode. Wychodz? ju?? mu "pa??ki" na skrzyd??ach, wi?c licz? ??e prze??yje. Nauczka na przysz??o???, da? mniejsz? budk? ze stopniem. | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Hm budka raczej nie jest przyczyn? (nie wiem jak? masz dok??adnie), natomiast bardziej mo??e to by? zwi?zane z brakiem do??wiadczenia rodzic??w. Mo??e by? to zwi?zane te?? z pogod?, takie zmiany temperatury nie s? lubiane przez katarzynki. Druga sprawa - mo??liwe, ??e piskl?ta zosta??y odstawione przez rodzic??w (to z pustym wolem), to si? zdarza, wtedy mo??esz sam podkarmi? i je??li nie jest ono chore, to by? mo??e prze??yje, ale mo??e by? tak, ??e po prostu te piskl?ta mia??y pecha. Powodzenia z jedynakiem! Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
Go to page << | |