Forum

Go to page   <<      
Moderatorzy: administrator, tweetusia
Autor Odpowiedzi
administrator
Mon Jul 11 2016, 06:14pm
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
Bo sa ciche. Nie wolno rodzielac osobnikow, ktore sa ze soba w 1 miejscu, jest to gatunek ktory absolutnie nie moze zyc w pojedynke. Nawet moja oswojona katarzynka creme greywing ino zyje w osobnej klatce, ale obok jej klatki sa dwie inne z 2 parami katarzynek. Kiedy mojemu samczykowi umarla samiczka, tesknil tak ogromnie, ze nawet kolejna, szybko zakupiona samiczka nie byla w stanie wyciagnac go z depresji i rowno 2 tygodnie po jej smierci odszedl i on. Badania nie wykazaly zadnego schorzenia. Najlepiej bedzie samczyka wpuscic do tej pary, jedynie odstawic im budke, jesli kolejne legi nie pojda dobrze, samiczka musi odpoczac.

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
wrobelp
Mon Jul 11 2016, 07:56pm
Zarejestrowany #130
Miejscowo???: Warszawa
Administrator wrote ...

Nawet moja oswojona katarzynka creme greywing ino

Chetnie bym zobaczy?? t? mutacj?.
Wiem ??e samicy nale??y zrobi? przerw?. Dzi?? zrobi??em przegl?d i wszystkie 4 jaja s? zal???one mam nadziej? ??e ten l?g zako??czy si? sukcesem.
Opr??cz nich mam jeszcze par? Wr??bliczek zielonorzytnych (Forpus passerinus passerinus), kt??ra r??wnie?? jest podczas l?g??w
Powrót do góry
administrator
Wed Jul 13 2016, 12:59am
administrator

Zarejestrowany #1

Oto ona. Na jednym foto w trakcie pierzenia

[ Edytowany Wed Jul 13 2016, 06:24pm ]

Powrót do góry
wrobelp
Wed Jul 13 2016, 07:33am
Zarejestrowany #130
Nie ma fotki
Powrót do góry
administrator
Wed Jul 13 2016, 06:25pm
administrator

Zarejestrowany #1

Z telefonu mi sie chyba nie zalaczylo Zjawiskowosc tej mutacji polega na tym, ze ma przeblyski szarosci na piorkach, na skrzydlach.

[/html]

[ Edytowany Wed Jul 13 2016, 06:44pm ]

Powrót do góry
wrobelp
Wed Jul 13 2016, 08:32pm
Zarejestrowany #130
Bardzo ??adna! Podobna do mojej. Z t? r????nic?, ??e moja to klasyczne creamino.
Powrót do góry
administrator
Sun Jul 17 2016, 11:16pm
administrator

Zarejestrowany #1
Teraz jest troche wesolo, nowa para otrzymala juz imiona i przyzwyczaja sie do reszty ptaszkow, dzisiaj tez przelamala lody i bujala sie na drewnianej hustawce i kokosowym domku

Powrót do góry
wrobelp
Thu Aug 11 2016, 09:37pm
Zarejestrowany #130
Moje Katrzynki mia??y termin klucia 28lipca. Wr??ci??em z wakacji w sobot? 30 lipca. Wszystkie 4 m??ode si? wyklu??y. Niestety budka chyba jest nieco za du??a bo m??ode by??y porozrzucane po ca??ej budce. 1 m??ode by??o martwe, kolejne ??ywe ale puste wole, a dwa nast?pne nakarmione jak nale??y.
To m??ode nie karmione pad??o nast?pnego dnia.
Zatem zosta??o 2 m??ode.
Ostatnio pogoda sp??ata??a figla i nagle z 30st temperatura spad??a do 14 no i niestety przedwczoraj jedno z dw??ch zywych m??odych pad??o.
Zatem obecnie mam 1 m??ode. Wychodz? ju?? mu "pa??ki" na skrzyd??ach, wi?c licz? ??e prze??yje.
Nauczka na przysz??o???, da? mniejsz? budk? ze stopniem.
Powrót do góry
administrator
Fri Aug 12 2016, 09:23pm
administrator

Zarejestrowany #1
Hm budka raczej nie jest przyczyn? (nie wiem jak? masz dok??adnie), natomiast bardziej mo??e to by? zwi?zane z brakiem do??wiadczenia rodzic??w. Mo??e by? to zwi?zane te?? z pogod?, takie zmiany temperatury nie s? lubiane przez katarzynki. Druga sprawa - mo??liwe, ??e piskl?ta zosta??y odstawione przez rodzic??w (to z pustym wolem), to si? zdarza, wtedy mo??esz sam podkarmi? i je??li nie jest ono chore, to by? mo??e prze??yje, ale mo??e by? tak, ??e po prostu te piskl?ta mia??y pecha. Powodzenia z jedynakiem!

Powrót do góry
Go to page   <<       

Przejdź do:     Powrót do góry