Forum
Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle |
|
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Hodowla z przeszkodami |
Go to page >> | |
Moderatorzy: administrator, tweetusia
|
Autor | Odpowiedzi | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Od 2011 roku posiadam Katarzynki. Najpierw zjawi?? si? KOKO i KIKA (zielone), po roku TAKO i TAKA (zielony i seledynowa). Od tego zacz???y si? przygody i przeszkody. G????wnym problemem jest ich status prawny ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Koko i Kiki![]() | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Tako![]() | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Taka![]() | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Taka![]() | ||
Powrót do góry | | ||
administrator |
| ||
administrator![]() ![]() ![]() Zarejestrowany #1 Dołączył: Tue Nov 11 2008, 11:37pmMiejscowo???: PL postów: 788 | Witamy na forum, a co dok??adnie jest przeszkod?? Rejestracja? Papu??ki ??liczne. Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????. | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Tak, rejestracja ptak??w, kt??re nie wiedzie? czemu, musz? by? rejestrowane? Na ??wiecie hodowane od lat. Maja wiele mutacji barwnych... a u nas musz? by? rejestrowane jak gdyby nadal, by??y pozyskiwane z natury. Do tego nasi urz?dnicy kombinuj? ...bo nie wiedz?, jak si? za to zabra?. Wymy??laj? i tak naprawde, nie chc? nam pom??c! Pierwsz? par?, chcia??em zarejestrowa? jak tylko zakupi??em. Okaza??o si?,??e nie mam papier??w dotycz?cych "dziadk??w", pozyzkanych ptak??w ![]() Po kilku miesi?cach znalaz??em hodowce... i okaza??o si?,??e nie udost?pni mi tych papier??w, bo powinni zarejestrowa?, bez nich. Wi?c s? niezarejestrowane! Z drug? par?, mam gorsz? sytuacj?... b?d?c na wystawie ptak??w w Poznaniu, kupi??em... ale "uczciwy" sprzedawca, zapomia?? mi przekaza? papiery. A ja obawiaj?c si?, czy zd???e na powrotny poci?g...kompletnie o nich zapomnia??em! M??j b???d, ale kt???? by?? bardziaj do??wiadczony i okaza?? si? nieuczciwy. Niestety ju?? nie uda??o mi si? namierzy? tego hodowcy!!! Tak wi?c, mam dwie niezarejestrowane pary. Prawo prawem, a ja uwielbiam swoje ptaszki i maja u mnie do??ywocie...ich m??ode te?? ![]() A m??ode w??asnie si? wychowuj?! | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Tako i Taka...te bez papier??w, od ok. trzech tygodni wychowuj? swoje pierwsze piskl?ta. By??y cztery jajeczka, ale jedno niezal???one. Wyklu??y si? trzy ptaszki. Ju?? wiem, ??e dwa zielone, a jedno (ku mojemu wielkiemu zadowoleniu - marzenia si? spe??niaj?!) ??????te! Najbardziej podoba mi si? ??????ta forma kasiek... nie wiem czemu, ale tak ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Maluszki rosn? szybko i wygl?daj? na zdrowe. Co bardzo mnie ciesz! Jednak i z nimi mam ma??y problem... s? nie zaobr?czkowane. Troch? z braku do??wiadczenia... a p????niej z przekory! M??j bunt i walka z systemem ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
picasso |
| ||
![]() Zarejestrowany #105 Dołączył: Wed Mar 27 2013, 08:49pmMiejscowo???: Byczyna postów: 45 | Maluszki ![]() ![]() | ||
Powrót do góry | | ||
Go to page >> | |