Forum

Go to page       >>  
Moderatorzy: administrator, tweetusia
Autor Odpowiedzi
freya
Fri Aug 31 2012, 05:58pm

Zarejestrowany #96
Miejscowo???: Szczecin
Kasiaki przyby??y do mnie 1.08., tak wi?c ju?? troszk? je pozna??am i postanowi??am si? pochwali?

Oto Aria - prawdopodobnie samiczka

Oraz jej partner Astor

Papu??ki s? przecudne Im bardziej je poznaj?, tym bardziej si? dziwi?, ??e to tak popularny gatunek...

A tymczasem Nad Morzem moje ka??ki ??ami? wszelkie stereotypy! S? ??wietnymi fruwakami, lataj? z przyjemno??ci?, a rano g??o??no [!] domagaj? si? wypuszczenia z klatki. Zazwyczaj te??, je??li maj? mo??liwo??? - podfruwaj? do miejsca docelowego, mimo ??e maj? mo??liwo??? przecz??apania na n????kach Mniej lataj? w klatce, odk?d im wpakowa??am kup? zabawek i ga???zeczek Czasem im si? zdarzy, ??e w szale??stwie wpadn? na firank? zamiast na karnisz ale ??adnie si? chwytaj? pazurkami.
Do??? ch?tnie bawi? si? zabawkami, przede wszystkim uwielbiaj? sznurki i sznureczki - bawe??niane, sizalowe, a tak??e rzemyki. Ch?tnie te?? okorowuj? wszelkie badyle A ju?? najwi?kszym hiciorem s? koraliki ponawlekane na rzemyk - mem??aj?, ??api? za najdalszy koralik, wyrywaj? sobie nawzajem... Bardzo prosta w wykonaniu i tania zabawka, polecam Tak samo ostatnio pokocha??y szyszk? na rzemyku.
I sk?d pogl?d, ??e katarzynki s? nudnymi ptakami???

Gdyby kto?? chcia?? zobaczy? wi?cej fotek moich kasiek - zapraszam na mojego garnka [link]
Co jaki?? czas co?? tam dodaj?, p??ki mam aparat w domciu

Co jaki?? czas jak??? fotk? te?? dodam na profilu katarzynki.info na facebooku Tam te?? zapraszam

P.S. Czy Astor jest mutacji edged? Ma wyra??nie ja??niejsze pr???ki ni?? Aria...

[ Edytowany Fri Aug 31 2012, 05:58pm ]
Powrót do góry
administrator
Mon Sep 10 2012, 05:50pm
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
Przepi?kne katarzynki. ??wietny plac manewrowy im urz?dzi??a??! Nie dziwi? si?, ??e si? domagaj? aby je wypuszcza?, maj? tyle atrakcji, ??e nie mog? si? nudzi?.
Co do mutacji... Astor wygl?da na pospolitego zielonka, ale na niekt??rych fotkach podchodzi pod edged i oliwk? nawet! Z kt??rego roku jest Twoja parka?

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
freya
Mon Sep 10 2012, 06:35pm

Zarejestrowany #96
Astor to na pewno edged - pyta??am hodowcy Jest o wieele ja??niejszy od Arii.

S? z maja tego roku Jeszcze w sumie nie wiadomo, czy to parka, s? to tylko podejrzenia, ale wyra??nie r????ni? si? budow?, wi?c jestem dobrej my??li

Ptaszory coraz bardziej szalej?, nie boj? si? jako?? szczeg??lnie r?ki, ale te?? nie garn? si? do niej szczeg??lnie - jak jest proso, to ewentualnie skikn?. Postanowi??am, ??e nie b?d? ich rusza? jako?? specjalnie - jak b?d? chcia??y, to si? oswoj?, a jak nie to i tak b?d? mia??a frajd? z ogl?dania ich zabaw i wzajemnych relacji
Powrót do góry
Almate
Sat Sep 15 2012, 08:43pm
Zarejestrowany #97
Miejscowo???: Pozna??
Mi r??wnie?? bardzo podoba si? plac kt??ry im urz?dzi??e??, i ptaki oczywi??cie te??! Zastanawiaj?ce ??e s? tak ma??o popularne, miejmy nadziej? ??e to si? zmieni. Ja niestety nie mia??em jeszcze okazji podziwia? ich na ??ywo...a bardzo ciekaw jestem na ile rzeczywi??cie s? ciche, bo to oczywi??cie poj?cie wzgl?dne.
Czekam na dalsze wie??ci i trzymam kciuki ??eby to by??a parka.
Powrót do góry
administrator
Sun Sep 30 2012, 11:38pm
administrator

Zarejestrowany #1
Jak tam post?py?

Powrót do góry
freya
Thu Oct 25 2012, 01:46pm

Zarejestrowany #96
Przepraszam, ??e tak pisz? nieregularnie, ale nie zawsze mam czas na przegl?danie wszystkich dost?pnych forum papuzich W ko??cu matura w tym roku, wypada??oby si? troch? pouczy?

Almate, je??li b?dziesz mia?? okazj? by? w Szczecinie, to zapraszam do siebie na obejrzenie papu??ek

Tymczasowo mamy przeprowadzk? i Ufoludki Zielone trafi??y na dwu tygodniowy "urlop" do mojej kole??anki, kt??ra ma nimfy. Transport oczywi??cie w og??le nie zrobi?? na nich wra??enia, tak samo zmiana klatki, otoczenia i... w??a??cicielki (jestem troch? zazdrosna ).
Za to rezydentki nimfy by??y w ogromnym szoku, o wiele wi?kszym ni?? kasiaki
Nied??ugo ostro??ne wsp??lne loty ptaszk??w, mam nadziej?, ??e nie b?dzie problemu i ??adnych sprzeczek mi?dzygatunkowych.

Je??li chodzi o oswajanie, to da??am sobie spok??j troszk? - papuziory bior? prosko z r?ki, jak b?d? potrzebowa??y wi?kszego kontaktu ze mn?, to same przylez?

Jakie?? nowe fotki co jaki?? czas dodaj? na garnka.

Pozdrawiam!
Powrót do góry
administrator
Mon Oct 29 2012, 12:51pm
administrator

Zarejestrowany #1
W takim razie ju?? dzi?? ??ycz? mi??ej nauki, cho? matura jeszcze daleko... Co do ptaszk??w, super ??e tak szybko si? odnalaz??y w nowym miejscu, pewnie dlatego, ??e s? razem. Prosimy o fotki jak dotr? do Ciebie z powrotem

Powrót do góry
freya
Sat Jan 05 2013, 10:12pm

Zarejestrowany #96
Ostatnio uda??o mi si? nagra? ??wiergol?cego Astora, to si? pochwal?
[link]

Pojawi??o si? te?? nowe drzewko, a w??a??ciwie trzy nowe drzewka

Zrobi??am te?? kasiakom fajne zdj?cie
Powrót do góry
administrator
Sat Jan 05 2013, 11:21pm
administrator

Zarejestrowany #1
Foto serduszkowe podoba mi si? najbardziej, super uj?cie. A drzewko wygl?da do??? lekko, czy ta konstrukcja jest na tyle stabilna aby wytrzyma? ajmarkowe fiko??ki? Co do ??piewu Astora... bardzo lubi? te d??wi?ki, u mnie te?? podobnie ??wiergol?.

Powrót do góry
freya
Sun Jan 06 2013, 02:07pm

Zarejestrowany #96
Wszystko jest naprawd? baaardzo stabilne i ci???kie. Mi ci???ko by??o samej wstawi? to ??rednie drzewko na szaf? i potrzebowa??am pomocy Najmniej stabilne jest to mini-drzewko, ale na nim papuziaki nie siadaj?, s??u??y g????wnie jako zaczep dla sizalu od tej pl?taninki. Wszystko jest mocno pozbijane gwo??d??mi i na pewno ka??ki nie dadz? rady tego rozwali?
Bardzo polecam porobienie takich l?dowisk, ma??e uwielbiaj? na nich siedzie? U mnie jeszcze dosz??o troch? zabawek w r????nych miejscach
Powrót do góry
Go to page       >>   

Przejdź do:     Powrót do góry