Forum

Go to page   <<        >>  
Moderatorzy: administrator, tweetusia
Autor Odpowiedzi
kylo1979
Tue Jan 31 2012, 08:07pm
Zarejestrowany #80
Miejscowo???: Ruda ??l?ska
zdj?cie 1

zdj?cie 2

zdj?cie 3

Powrót do góry
tweetusia
Tue Jan 31 2012, 09:12pm

Zarejestrowany #70
Miejscowo???: Limerick
Hejka,
zdj nr1 odrastaja dopiero srodkowe piorka,ale juz widac ze sa jasne zatem powinna to byc dziewczynka,
zdj nr2 jesli to te ciemne wygiete piorka sa srodkowymi to samczyk
zdj nr3 wyglada na samca,ale widzialam na necie zdjecie samiczki z zabarwionymi w taki sposob piorkami (jesli to ptaszek o mutacji dark green moze to byc samiczka),ale na 99% stawialabym na chlopczyka.
Zobaczymy jak wypowie sie reszta, ja nie mam standardowo zielonej katarzynki,stad moge sie mylic,ale skoro hodowca od ktorego kupowales tak obstawial jak ja masz juz 99% szanse,ze tak jest.
Powrót do góry
kylo1979
Tue Jan 31 2012, 10:28pm
Zarejestrowany #80
tak mi te?? powiedzia?? hodowca 1 samica 2,3 samce
Powrót do góry
hanusiek
Wed Feb 01 2012, 12:10am

Zarejestrowany #78
Miejscowo???: Gliwice
"(tzn wtedy mia??em 2 papu??ki ten ciemny samczyk i taka jasniutka samiczke niestety samiczka pad??a prawdopodobnie z??y pokarm)" - mo??ez to precyzowa?.. Samiczka pad??a od z??ego pokarmu a pozosta??e jad??y co innego?
Powrót do góry
administrator
Wed Feb 01 2012, 10:24am
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
Nr 1 samiczka. Ale nie jest to pierwotny kolor, wiec nie da sie okreslic w 100% plci.
Drugie foto - samczyk. Ostatnie prawdopodobnie samica. Niestety wygladaja na mlode katarzynki, stad moze braki w upierzeniu i wybarwienie jeszcze nie to. Czy one walcza miedzy soba? Podaj im glukoze. Kupisz w aptece. I multisanostol. Poczytaj na naszej stronie o witaminach. Od samego pokarmu papuzka nie padnie. Chyba, ze dostanie do jedzenia cos, co jest dla niej smiertelne np awokado

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
kylo1979
Wed Feb 01 2012, 02:34pm
Zarejestrowany #80
multisanostol i wapno dostaj? a pokarm prawdopodobnie by?? stary bo najpierw chorowa?? ciemny samczyk siedzia?? na dnie klatki poda??em mu witaminy rumianek i jakos sie opamietal a gdy rano wstalem to samiczka by??a zimna a eczesniej nie wykazywa??a ??adnych oznak choroby tak jak ciemny samczyk ale to ju?? dawne dzieje teraz wszystkie wygl?daj? na zdrowe

a walcz? mi?dzy sob? kud??aty i ciemny samczyk zdj?cia 2 i 3 (kud??aty jest z jasn? samiczk? a wygl?da jakby ciemny si? do niej zaleca?? i wtedy walcz?) kud??aty z samic? kopuluj? a w wolnym czasie ciemny te?? pr??buje si? do niej dobra? normalnie jak w domu publicznym hehe

a o co chodzi ??e mog? zacz?? rozmna??a? jak b?d? mia??y 9 miesi?cy ? to chyba zale??y od samych ptaszk??w czy si? myl? ?

[ Edytowany Wed Feb 01 2012, 02:36pm ]
Powrót do góry
kylo1979
Wed Feb 01 2012, 04:43pm
Zarejestrowany #80
mia??em klatke z paputami postawion? na ziemi i po??owa klatki zachodzi??a na kaloryfer teraz przestawi??em na komode gdzie g??ra klatki jest na wysoko??ci moich oczu wi?c ptaszki powinny czu? si? bardziej komfortowo a odstawienie od kaloryfera powinno wp??yn?? pozytywnie na odrastanie pi??rek ( ale znowu teraz maj? mniej ??wiat??a dziennego ko??o kaloryfera w rogu pokoju na jednej scianie okno a na drugiej drzwi z balkonu wiec mia??y du?? ??wiat??a ale sta??y na pod??odze no i ten kaloryfer heh
Powrót do góry
administrator
Fri Feb 03 2012, 04:14pm
administrator

Zarejestrowany #1
Swiatlo przy legach wazne. Ale chodzi o to, by podczas karmienia sie rodzicow podczas legow mogly chodzic do jedzonka. A co do wysokosci to ptaki lubia wysoko. Rozmnazanie zbyt mlodych ptakow jest glowna przyczyna nieudanych legow. A po co samiczke meczyc za wczesnie. 9 miesiacy to czas na osiagniecie dojrzalosci plciowej.

Powrót do góry
administrator
Sat Feb 18 2012, 03:43pm
administrator

Zarejestrowany #1
Kylo1979 jak si? maj? Twoje ptaszynki?

Powrót do góry
kylo1979
Sat Feb 18 2012, 11:45pm
Zarejestrowany #80
Extra jad? na gie??d? do pszczyny i mam nadziej? ??e kupi? tam samiczke najlepiej niebiesk? bo za te walki i ha??as tych dw??ch samc??w to mnie ??ona z c??rka z domu wywal?
Powrót do góry
Go to page   <<        >>   

Przejdź do:     Powrót do góry