Forum

Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle

<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>
Sussy & Peter :) Moje katarzynki :)
Go to page   <<        >>  
Moderatorzy: administrator, tweetusia
Autor Odpowiedzi
dalbing
Tue Aug 17 2010, 10:54am

Zarejestrowany #28
Miejscowo???: szczecin
a moje niczego sie nie boj? i ca??y pok??j uznaj? za swoj? w??asno???
Powrót do góry
majusia10
Wed Aug 18 2010, 08:25pm
Zarejestrowany #48
Miejscowo???: Brzeg
Od dw??ch dni Sussy i Peter maj? dost?p do budki.... Budka zawieszona zosta??a na zewn?trz, przez otwarte drzwiczki... P??ki co nie zauwa??y??em jakiegokolwiek zainteresowania budk?, papugi nie zwracaj? na ni? w og??le uwagi.... Dzi?? wsypa??em do budki trociny, mam nadziej?, ??e papugi cho? na chwil? tam wejd?....

Z klatki dalej nie maj? zamiaru wychodzi?, za to martwi? si? troche o Petera... Ot???? ostatnio zauwa??y??em, ??e cz?sto ma nastroszone pi??rka, cz?sto ??pi.. Poza tym zachowuje si? normalnie, normalnie je, czy??ci pi??ra, pij? wode.... Ostatnio, mo??e wci???, pierzy si?... nie wiem jak dok??adnie przebiega proces pierzenia u katarzynek.... mo??e tak powinno by?? Mo??e jestem przewra??liwiony?

I jeszcze jedno - po umieszczeniu kamienia do dziobania w misce papugi do tej pory nie rusza??y go, a od dw??ch dni bardzo cz?sto w nim d??ubi?... Heh to jaki?? znak?

[ Edytowany Thu Aug 19 2010, 11:10am ]
Powrót do góry
administrator
Thu Aug 19 2010, 02:06pm
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
Katarzynki od razu nie zaczn? spa? w budce, daj im chwilk? na oswojenie si? z nowym przedmiotem w ich otoczeniu. Za jaki?? czas zaczn? spa? w budce i sp?dza? w niej coraz wi?cej czasu. Zaczn? te?? wi?cej je???, dlatego zainteresowanie sepi? wzrasta, w tym okresie mo??na podawa? im te?? wapno w p??ynie, dodaj?c do poide??ka. Nie przejmuj si? te?? wyrzucaniem wi??r??w z budki l?gowej, samiczka b?dzie sobie robi? przed zniesieniem jajka porz?dki. Polecam jednak tylko grube trociny, drobne pyl? si? i mog? zatka? pisklaczkom otwory nosowe, dlatego te?? wybierz te grube, a najlepiej wsyp im na wierzch wi??ry drzewne, mo??esz te?? u??y? sianka. Te?? si? sprawdza.

Katarzynki cz?sto strosz? pi??rka i tak przysypiaj? na ??erdkach, na jednej n????ce ??pi wiele papu??ek. Spokojnie.

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
administrator
Thu Aug 19 2010, 02:09pm
administrator

Zarejestrowany #1
Dok??adnie, papu??ka mo??e si? pierzy?, a czy jest to samiczka? Moja przed l?gami te?? by??a bardziej senna, wi?cej jad??a i mniej si? rusza??a

Powrót do góry
majusia10
Thu Aug 19 2010, 11:42pm
Zarejestrowany #48
Nie, samicka si? nie pierzy - pierzy si? samiec. Sepii p??ki co nie ruszaj?, tylko ten kamie?? do dziobania... zobaczymy, mo??e b?dzie lepiej. urozmaicam im diet? jak mog?, jestem dobrej my??li
Powrót do góry
administrator
Fri Aug 27 2010, 07:15pm
administrator

Zarejestrowany #1
I jak? S? jakie?? nowinki?

Powrót do góry
majusia10
Fri Oct 08 2010, 03:24pm
Zarejestrowany #48
Witam!

D??ugo si? nie odzywa??em, jednak codziennie by??em na forum U moich katarzynek og??lnie jest w porz?dku, od dawna ju?? ??pi? w budce i przebywaj? w niej w ci?gu dnia. Kilka dni temu papu??ki by??y bardzo pobudzone, bodaj??e samiec biega?? po ??erdziach tam i z powrotem. Potem zauwa??y??em, ??e siedz? bardzo blisko siebie - podejrzewam, ??e kopulowa??y.

Dzisiaj, podczas sprz?tania gruntownego klatki, po raz pierwszy samica nie wysz??a z budki. Zagl?dn???em do ??rodka, siedzia??a samica, nie by??o jaj, jednak ani razu jej nie opu??ci??a. Mimo w???czonego odkurzacza, na kt??rego zawsze ??ywio??owo reaguj?, siedzia??a sama w budce cicho. Czy jej zachowanie mo??e wskazywa? na to, ??e przymierza si? do z??o??enia jaja? W ??rodku s? jeszcze kawa??ki trocin i pi??r, samica ich nie usuwa.

B?d? wdzi?czny za info

[ Edytowany Fri Oct 08 2010, 03:26pm ]
Powrót do góry
administrator
Fri Oct 08 2010, 03:30pm
administrator

Zarejestrowany #1
Wszystko wskazuje na to, ??e lada moment pojawi si? jajko Wszystko jest ok! Katarzynki nie s? p??ochliwe, zwykle przez ha??asy czy nawet sprz?tanie klatki nie opuszczaj? budki

Powrót do góry
Lothar
Mon Oct 11 2010, 12:39pm

Zarejestrowany #29
Miejscowo???: P??ock
Je??eli nie wychodza pomimo ha??asu to oznacza ??e czuj? sie bezpiecznie w budce. Co oczywi??cie jest dobrym znakiem
Powrót do góry
administrator
Mon Oct 11 2010, 02:00pm
administrator

Zarejestrowany #1
Czasami ha??as oznacza, ??e na pewno robi? "co??" ciekawego w budce

Powrót do góry
Go to page   <<        >>   

Przejdź do:     Powrót do góry