Forum

Katarzynki - Stok??wki pr??????kowane - Lineolated parakeets :: Forum :: Hodowla ajmarek pr???kowanych :: Katarzynki - Wasze hodowle

<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>
Sussy & Peter :) Moje katarzynki :)
Go to page       >>  
Moderatorzy: administrator, tweetusia
Autor Odpowiedzi
majusia10
Thu Jul 22 2010, 02:16pm
Zarejestrowany #48
Miejscowo???: Brzeg
Witam wszystkich bardzo serdecznie

Wreszcie znalaz??em czas na pokazanie moich katarzynek - zdj?cia mo??e nie s? najlepszej jako??ci, ale postaram si?, aby nast?pne by??y ju?? lepsze Samiec to turkus 08, natomiast samica to roczna cremino

P??ki co ptaki nie sprawiaj? k??opot??w, staram si? zapewni? im wszystko, czego potrzebuj?. Wielokrotnie jeszcze pewnie b?d? pisa?? na tym forum szukaj?c odpowiedzi na pytania, kt??re co jaki?? czas b?d? si? pojawia? - z g??ry wi?c prosz? o wyrozumia??o???

Oto fotki moich papug:

Pozdrawiam
Marcin
Powrót do góry
Lothar
Thu Jul 22 2010, 02:59pm

Zarejestrowany #29
Miejscowo???: P??ock
No, ??adne ptaszki
Powrót do góry
administrator
Thu Jul 22 2010, 05:23pm
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
Przepi?kne zdj?cia, papu??ki prze??liczne, maj? te?? elegancki, minimalistyczny domek Czy Sussy ma ciemne oczka czy czerwone? Czy wybierasz si? na poszukiwania grubszych ga???zek do klatki? Ta, kt??ra jest na samej g??rz? przypad??a im do gustu tym bardziej, ??e jest najwy??ejw klatce Z drzew najlepsza jest brzoza i wierzba, drzewa maj? naturalne antybiotyki, papu??ki je podgryzaj? i potem znowu wymieniami ga???zie na te z kor? W klatce mo??na powiesi? te?? grube sznury, luzem albo w formie hu??tawek, k????ek...Co stoi na samym dnie klatki? te?? jakie?? ziarno?By??oby bardzo fajnie, gdyby?? im kupi?? budk? l?gow?, nawet w formie jakiego?? wydr???onego pnia, fajnie to wygl?da, a i katarzynki b?d? zadowolone, bo lubi? spa? w budkach.

[ Edytowany Thu Jul 22 2010, 05:26pm ]

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
majusia10
Thu Jul 22 2010, 11:37pm
Zarejestrowany #48
Sussy ma na szcz???cie czarne oczka, czasami na zdj?ciach s? ca??e czerwone, ale na ??ywo nigdy takich nie zaobserwowa??em

Ga???zki mam w zanadrzu jeszcze Najlepsza ga???zka jest w??a??nie ta na g??rze, ci?gle na niej siedz?, wi?c jest oki Ni??ej s? cie??sze ga???zki, ale tam tylko przechodz? w drodze do ziaren

No w??a??nie nie wiedzia??em, jakie sznurki mog? im wiesza?... Chce dok??adniej przymocowa? maty os??aniaj?ce ty?? klatki i w??a??nie nie wiem czego u??y? - drucika czy sznurka...

Na dole stoi jaka?? mieszanka mineralna dla ptak??w, w og??le nie s? tym zainteresowane, ale niech le??y Nie zaszkodzi

A co do budki to planuje zakup w??a??nie, w przysz??ym miesi?cu j? ju?? dostan?
Powrót do góry
Lothar
Fri Jul 23 2010, 07:29am

Zarejestrowany #29
Ja powiesi?? bym t? mieszank? mineraln? gdzie?? wy??ej, najlepiej przymocowa? do klatki. Wszystko co le??y na dnie klatki wcze??niej czy p????niej zostanie zanieczyszczone odchodami, a zanieczyszczone minera??y nie nadaj? si? dla ptak??w - tego pewnie nawet nie da si? wyczy??ci? ze wzgl?du na to ??e wch??aniaj? wilgo?.

Sznurki tylko naturalne. Ja stosuj? sizalowe - wyrabiane s? z jakiego?? kaktusa. Moje lubi? podgryza? sobie takie sznurki to i przy okazji zdzieraj? sobie dzioby - sizal ma dobre w??a??ciwo??ci "??cierne" U??ywany jest te?? przy produkcji drapak??w dla kot??w.
Powrót do góry
CB??
Sat Jul 24 2010, 11:09pm

Zarejestrowany #31
Miejscowo???: Bielsko
?adniutkie . Troszke ma??o wspinaczy w tej klatce no i budki bez dna (lub z dnem jak chcesz miec jakja) mi brakuje.
Powrót do góry
administrator
Sun Jul 25 2010, 09:57pm
administrator

Zarejestrowany #1
Miejscowo???: PL
W tak du??ej klatce dla 1 parki jest spore pole do popisu

Wiecznie niezrozumia??e w przyrodzie jest to, ??e mo??na j???? zrozumie????.
Powrót do góry
majusia10
Mon Aug 16 2010, 01:02am
Zarejestrowany #48
Dzi?? pr??bowa??em wypu??ci? moje katarzynki, jednak poza nie??mia??ymi pr??bami wyj??cia z klatki, niewiele wi?cej by??o dobre i to

Powrót do góry
Lothar
Mon Aug 16 2010, 10:21am

Zarejestrowany #29
To i tak odwa??ne. Moje przy otwartej klatce chowaj? si? "po kontach" Ale jak odchowaj? m??ode to ponowie pr??by.
Powrót do góry
majusia10
Mon Aug 16 2010, 10:35am
Zarejestrowany #48
heh ja swoje musialem skusic jedzeniem - marchewka, burak i papryka - ustawilem kilka sztuk na klatce choc samica wyszla z klatki tuz po jej otworzeniu, ale tylko siedziala na brzegu
Powrót do góry
Go to page       >>   

Przejdź do:     Powrót do góry